marți, 31 ianuarie 2017

Caracteristica generala a virusilor de calculator

Ce sunt virusii / Ce este un virus de calculator?

General vorbind, un virus este un program care se auto-copiaza si infecteaza un calculator fara permisiunea utilizatorului. De multe ori aceste programe produc pagube pe calculatorul gazda prin stergerea de fisiere, defectarea programelor legitime sau chiar reformatarea hard-diskului. Alteori pot ocupa resursele calculatorului incetinind functionarea celorlaltor programe, sau pot afisa diverse mesaje sau imagini.
Clasificarea virusilor
            Virusii pot fi clasificati dupa diferite criterii: modul de actiune, tipul de amenintare, grade de distrugere, tipul de instalare, modul de declansare etc. Exista unele clasificari mai vechi care, desigur, nu mai corespund astazi. Totusi, o enumerare a acestora este benefica, deoarece ea reflecta diversitatea caracteristicilor si tipurilor de virusi.
            Iata o astfel de clasificare, oferind pentru cateva variante mai interesante si unele detalii:
            Bomba (Bomb) - este un mecanism, nu neaparat de tip viral, care poate provoca in mod intentionat distrugerea datelor. Este de fapt ceea ce face faima virusilor. Pentru utilizator efectele pot varia de la unele amuzante, distractive, pana la adevarate catastrofe, cum ar fi stergerea tuturor fisierelor de pe hard disk.
            Calul troian (Trojan horse) - reprezinta programul care, aparent este folositor, dar are scopul de distrugere. Este un program virus a carui executie produce efecte secundare nedorite, in general neanticipate de catre utilizator. Printre altele, acest tip de virus poate da pentru sistem o aparenta de functionare normala.
Calul troian este un program pe calculator care apare pentru a executa functii valide, dar contine ascunse in codul sau instructiuni ce pot provoca daune sistemelor pe care se instaleaza si ruleaza, deseori foarte severe.

Cum virusii iti pot patrunde in calculator

Ce se intampla in momentul cind un virus contamineaza calculatorul?
Virusii se pot clasifica in functie de efectele lor si de modul in care procedeaza. Virusii sectorului de sistem au dat amploare unui nou tip de virusi numiti "stealth viruses", adica virusi care se ascund. Chiar daca calculatorul respectiv are un antivirus destul de bun, in momentul cind acesta porneste, virusul are posibilitatea de a se ascunde. Deci in momentul cind un virus contamineaza calculatorul, noi, utilizatori numai deninem controlul lui, acesta fiind preluat de acesti "stealth viruses" care sunt incarcati automat in memorie la pornirea calculatorului.


Programe antivirus
Software-urile antivirus (uneori scris ca Anti-Virus sau anti-virus) sunt programe de computer care incearca sa identifice,neutralizeze sau sa elimine software-ul rau. Termenul “antivirus” este folosit pentru ca cele mai recente exemple construite exclusiv pentru a lupta impotriva virusilor de computer; totusi  marea majoritate a software-ului antivirus modern este facut pentru a combate gama larga de amenintari, incluzand viermi,atacuri phishing,rootkits, si Troieni, adesea sunt colectiv descrisi ca malware.
   Scannere virus
 Software-ul de scanare antivirus, sau un scanner de virusi, este un program care examineaza toate fisierele din locatii specificate, continuturile de memorie, sistemul de operare, registrii, comportamentul imprevizibil al programelor si oriunde este relevant cu intentia de a identifica si inlatura orice malware.

Apasati aici ca sa downloadati un bun antivirus!

Sper ca informatia a fost folositoare! Nu uitati sa comentati!
Pace ✌✌✌

marți, 24 ianuarie 2017

Jocul meu preferat

Salut! Aceasta este a doua postare a mea!
In aceasta postare o sa va spun niste informatie despre jocul meu preferat! (sper ca nu este problema daca informatia este pe engleza)


My favorite game is     Agar.io
Agar.io is a massively multiplayer action game created by Matheus Valadares. Players control a cell in a map representing a petri dish; the goal is to gain as much mass as possible by swallowing smaller cells without being swallowed by bigger ones. The name comes from the substance agar, used to culture bacteria. Another reason of the name agar.io is because 'agar' in Malay is jelly, which also has a similar meaning to cell as many think of it as jelly. 
The game was released to positive critical reception; critics particularly praised its simplicity, competition, and mechanics, while criticism targeted its repetitive gameplay. Largely due to word of mouth on social networks, it was a quick success, becoming one of the most popular web and mobile games in its first year. A downloadable Steam version was announced on 3 May 2015, and the mobile version of Agar.io for iOS and Android was released on 24 July 2015 by Miniclip.

Community
Agar.io attracted a large viewer base, with that developers started to emerge with their own modifications to the game, these ranged from to eventually Miniclip stepped in and made implemented making the client hard to edit, removing all mods.

Link catre joc:http://agar.io/

Aceasta este tot! Sper ca informatia este utila. Si daca va place aceasta postare, va rog frumos sa lasa-ti un comentariu!
Pace! ✌

luni, 16 ianuarie 2017

Salut! Aceasta este prima mea postare!

Salut! Bun venit pe blogul meu :) 
Si asta prima mea postare. Sunt elev din clasa 6-a.
Uite un link la ceva ce trebuia sa fac la engleza si am facut:https://studio.stupeflix.com/v/WMK7oem2Sa6O/


Poftim si o imagine de bison nord american sa va inveseleasca si sa va ridice dispozitia :)
Image result for the north american bison
Pe data viitoare!
Pace ~ ✌